Hmmm.. przeczytałem całe ale dalej nie wiem to co wkońcu lepiej białko z odżywki czy twarogu?? które jest lepiej przyswajalne?? A i jeszcze jedno chyba lepiej jest jednak odżywke bo w twarogu jest to 2,5 kg bialka no ale reszta czyli 10 kg to co jest?? Węgle i tłuszcz Zmieniony przez - Armstrong w dniu 2006-09-16 14:31:17
[...] wielkie oczy... Zresztą kilka już razy pisano o tym na tym forum. A co do porównania, to wlasnie zalezy jakie bialko sie porównuje... Najlepiej chyba było by porownac jakies białko z kazeina.. np. ProCas. Kiedyś robilem sobie porownanie z ostrowią i wypadało delikatnie na korzyśc ostrowii cenowo. Mimo to twaróg to zawsze twaróg, dużo wapnia... [...]
[...] żeby kalorie się zgadzały i makroskładniki) Na śniadanie głównie jajka, w postaci jajecznicy smażonej na oleju kokosowym lub gotowane na miękko. W posiłku drugim i trzecim białko z mięsa lub ryby. Zamiennie mięso z piersi kurczaka, piersi indyka, ryby (mintaj, dorsz, tilapia), chuda wołowina. Smażone na oleju kokosowym lub gotowane - wtedy [...]
Producent opisuje produkt jako „mleczny napój wysoko proteinowy, bogaty w naturalne białko przyczyniające się do wzrostu oraz utrzymania masy mięśniowej i zdrowych kości. Pod względem odżywczym, stanowi materiał budulcowy oraz źródło niezbędnych aminokwasów.” Producent zapewnia, że produkt nie zawiera dodatku cukru, konserwantów, dostarcza 20g [...]
miseczka pilnowana i reverse pełną parą :) 1. 2. Kurczak kasza warzywa Pierwszy raz w życiu (co mnie zdziwiło) zepsuł mi się shake białko z wodą :O przez to po treningu nie zjadłem ale po powrocie powstało spontaniczne fajne połączenie składu shake z tym co wjeżdza na kolację i muszę przyznać, że dość przyjemne połączenie twarogu z płatkami [...]
Kreatyna jest kwasem wystepujacym w czerwonym miesie. Bialko to podstawowy budulec miesni, wystepuja takze w nabiale i miesie. Bialko z odzywek nie daje jakiejs "magicznej" sily, to po prostu latwe zrodlo budulca rownorzedne (a zdaniem niektorych nawet podrzedne) wzgledem miesa, bialek jaj, twarogu etc. Z odzywek ktorych wymieniles nie [...]
Tak jeszcze o białku - Fung nic nie pisze, że zmienia się w glukozę (nadmiar białka) - nie dementuje też tego. Pisze, że białko podnosi insulinę. Białko z nabiału podnosi ją bardziej niż białko z mięsa. Jednak twarogu jednorazowo zjemy mniej niż mięsa, więc efekt jest podobny. Istotny jest współczynnik sytości - 200g twarogu mnie nasyci (nawet [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
tak tak tak ,ty wiesz dobrze czyli tak : najlepszy jest izolat potem mieso potem odzywki bialkowe zwykle a bialko z twarogu licz sie tylko w 50% myhm. to ze ty wierzysz w bzdury gloszone przez zawodnikow którzy sa sponsorowanie przez firmy zajmujace sie sprzedaza odzywek i supli to nie znaczy ze kazdy musi.
Hmm sa smaczne ,ale białka maja stosunkowo niewiele,za to duzo weglowodanów.Jak co to te naturalne,0%,jeden nikomu jeszcze nie zaszkodził,ja uzywam jedynie do np.sałatki troche,lepsze białko z twarogu ...
a kiedy jadles ta serwatke? bialko z twarogu ma nizsze BV od serwatki czyli jest wolniej wchlanialne Zmieniony przez - Malolat_ps w dniu 2003-08-09 14:00:59
WPC jest szybciej wchłanialne niz twaróg i to powinno dać do myślenia. Po prostu białko z twarogu zapewni organizmowi stałe "zaopatrzenie", a WPC tylko na dłuższą chwile.
Wincol owszem, białko z twarogu jest białkiem wolnowchłanialnym. Głównie ze względu na kazeinę, a dla niektórych problemem jest też laktoza. Co do kolacji to oczywiście, można dać jakiekolwiek inne źródło białka. Ale jak ktoś chce jeść twaróg, to wieczór jest najlepszą porą. Są oczywiście inne sytuacje, np. ktoś pierwszy posiłek je o 8, a następny [...]